Pepijn Moes

Pepijn Moes Deventer 1995

 

Sinds 2023 diploma Basis Looptrainer 3 van de KNAU

Wat mij als trainer motiveert In eerste instantie bood ik me aan voor de continuïteit van LoCo. Zelf was ik pas sinds kort serieus met hardlopen bezig. Tijdens de opleiding bij de Atletiek Unie en de praktijkuren als aspirant trainer kwam ik er al snel achter dat dit de juiste keuze was. Ik vind het echt leuk om de trainingsgroep wat bij te brengen en daarbij te motiveren/enthousiasmeren. Van mijn keuze heb ik dan ook geen seconde spijt van gehad.

Wat mij als hardloper motiveert Het mooie aan de loopsport vind ik vooral de mentale strijd die je met jezelf aangaat. Je komt jezelf steeds weer tegen. Ongeacht de afstand. En dan begint de innerlijke dialoog. Dat is, naast het aanleren van de juiste techniek, ook exact wat ik de lopers mee wil geven. Volgens mij is altijd jij versus jij. Als je die strijd weet te winnen dan kun je alles aan 😉.

Mijn sportieve verleden Van nature ben ik helemaal geen hardloper. Mijn roots liggen in de vecht- en krachtsport. Ik heb o.a. gejudood en ruim 10 jaar Muay Thai (thaiboksen) beoefend. Mijn filosofie baseert zich op het zogenoemde hybride trainen. Dat wil zeggen dat ik me niet alleen richt op hardlopen maar ook veel krachttraining doe. Het lichaam is een keten die je alleen kunt versterken door elke schakel te verbeteren. Dit zul je ook zeker ondervinden tijdens één van mijn trainingen.

Mijn motto Doe juist dat waar je bang voor bent, stap uit je comfortzone en blijf open staan voor verbetering.