De trainingen, locaties en hoe wij trainen

 

De trainingen 

De trainingen zijn op maandag, dinsdag en woensdagavond van 19.00 tot 20.15 uur. 

Er wordt getraind volgens de Souplesse methode Souplessetijdentabel Loopgroep Coevorden

 

De trainers sturen de locatie door in de whatsapp groep.

 

Van de zomerlocatie in het stadspark hebben we van ons favoriet rondje van bijna 800 meter een filmpje gemaakt:

In de winter wordt er getraind op de Holwert of het Europark.

Ook van de Holwert hebben we een filmpje: 

Met voldoende parkeergelegenheid.

(er wordt op tijd melding gemaakt wanneer er gewisseld wordt, zowel op facebook als op deze site)

Naast het sportieve staat ook vooral het plezier beleven aan het lopen voorop.

Hoe wij trainen

Sneller lopen door efficiënt trainen.

Trainingsmethode Onze leden trainen met veel succes volgens de "Souplesse methode".

De basis van deze trainingsmethodiek vormt de Verheulmethode. Deze staat uitgebreid beschreven in het boek van Klaas Lok met als toepasselijke titel: "Het duurloopmisverstand."

Aan de souplesse methode heb ik nog een aantal specifieke trainingsvormen toegevoegd die een positieve uitwerking hebben op het presteren in wedstrijden.

De essentie van onze trainingsmethode is:

 • Intervallen worden meestal langzamer gelopen dan traditionele methodes
 • Trainingstijden zijn gebaseerd op individueel niveau
 • Trainingen gericht op reactiviteit en souplesse
 • Snellere verbetering (verhoging)  van aerobe en anaerobe drempel
 • Meer energie en minder snel vermoeid
 • Geen standaard lange langzame duurlopenVoorbeeld van een weekschema voor 10 km en 3 x trainen p weekDinsdag : rustDonderdag : rustZaterdag : wisselduurloop van 8 – 12 km + 4 x 100 mtr op tempo afsluiten.Standaard vermeld de souplesse methode meestal 15 x 200, 10 x 400, en 6 x 1000 meter, maar een matig getrainde loper, of een minder belastbare loper, doet minder, bijvoorbeeld 10- 12 x200, 6- 8 x 400 en 4-5 x 1000 meter. Verder kan een heel langzame loper de lengte van de duurlopen beperken en de intervallen over 1000 m inkorten tot 800 m eventueel zelfs de 400 m tot 300 m.Voor meer info over de souplessemethode kun je contact op nemen met: theobaks@home.nl
 • Een goed getrainde loper die al een aantal trainingsjaren heeft gemaakt en geen progressie meer boekt, kan 8 i.p.v. 6 x 1000 meter afwerken, of natuurlijk vaker per week gaan trainen. In dit stadium kan er bijvoorbeeld eenmaal per 2 weken 4-5 x 2000 meter in het programma worden opgenomen Het advies is dat alleen lopers van ongeveer 40- 45 min op 10 km en sneller deze 2000 –jes doen. Maar u bent er uiteraard vrij in om het wel te doen. Wel kan 1-2 x 2000 meter in een gemixte training, waarin ook 1000-jes en kortere intervallen.
 • Zondag : rust
 • Vrijdag : rust
 • Woensdag: 6 x 1000 mtr
 • Maandag : 10 x 400 mtr
 • Souplesse en ontspanning De visie achter onze trainingsaanpak en de souplesse methode staat in sommige opzichten haaks op de traditionele trainingsmethode. De gedachte dat als je hard wilt lopen ook hard moet trainen is niet van toepassing op onze trainingsmethode. Het doel is juist dat in de basis bijna alle trainingen op souplesse en ontspanning worden uitgevoerd. Het resultaat blijkt in de wedstrijden. Hierin wordt sneller gelopen door slimmer en minder vaak hard te trainen.