Ontstaan Loopgroep Coevorden

Loopgroep Coevorden is opgericht in 2016 en begonnen met slechts 12 leden. 

Door de gezellige sfeer, de deskundigheid en het enthousiasme van de trainers is het aantal leden gegroeid naar bijna 120 leden uit en rondom Coevorden (2017)

In 2017 is de loopgroep officieel omgezet in Vereniging Loopgroep Coevorden. Om de professionaliteit en kwaliteit van onze vereniging te borgen hebben alle leden van het bestuur en trainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en beschikken de trainers over trainersdiploma's van de Atletiekunie.   

Loopgroep Coevorden heeft een actieve hardloopgroep (voor iedereen kennis wil maken met de hardloopsport en onder deskundige leiding wil trainen). 

 

Doordat de trainers van Loopgroep Coevorden opleidingen bij de Atletiekunie volgen of hebben gevolgd blijven ze op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe inzichten over atletiek, hardlopen en wandelen en over het geven van trainingen in het algemeen. Zo kunnen wij iedere keer weer inspelen op de behoefte van de sporters. 

Sporten kent naast de individuele prestatie ook een belangrijk sociaal aspect. Er zijn velen die het prettig vinden om op een vast moment in de week iets te doen in georganiseerd verband. Hierin faciliteert Loopgroep Coevorden.

De doelstelling van onze vereniging is om samen te gaan sporten, ieder op zijn of haar eigen niveau onder begeleiding van professionele door de Atletiekunie opgeleide trainers. Plezier in het sporten staat daarbij voorop! 

Er worden ook wedstrijden gelopen waar veel hardlopers van Loopgroep Coevorden aan meedoen. 

Het je het voornemen 5 km, 10 km, 15 km, halve marathon of marathon te gaan lopen? De trainers helpen jou graag om verantwoord naar een mooi doel toe te werken. 

Het maakt niet uit of je jong bent of oud. Je bent altijd welkom om een keer mee te trainen! Wij hopen dat wij jou net zo enthousiast kunnen maken voor deze mooie sport en dat jij je aansluit bij onze vereniging. Ga je met ons de uitdaging aan?

Elke week wordt op maandag, dinsdag en woensdag om 19.00 - 20.15 uur getraind door de hardlopers. In de zomer in het stadspark van Coevorden (tegenover de Schutse), in de winter aan De Holwert in Coevorden of op het Europark.