Arjan van Groningen

Arjan van Groningen (invaltrainer) Delft 1969

 

Sinds 2020 diploma Basis Looptrainer 3 van de KNAU

 

Wat mij als trainer motiveert Bijdragen aan jouw ontwikkeling als hardloper. Dat gaat verder dan alleen langer en sneller kunnen lopen. Gelukkig maar, want vroeg of laat is de grens daarvan bereikt. (Hoewel langzamer lopen soms juist snellere tijden oplevert.) Progressie zit ‘m ook in de loopwijze. Een verbeterde looptechniek bespaart energie en voorkomt blessures. Maar het mooiste vind ik als je lol in hardlopen krijgt. Als het je energie gééft in plaats van kost. Eerlijk waar, dat duurt het langst!

 

Wat mij als hardloper motiveert Het gevoel dat ik boven de grond zweef. Komt niet elke dag voor en als het gebeurt, duurt het maar even. Tot die tijd geniet ik van het buiten zijn en alles wat daar te zien is. De haas die er als een haas vandoor gaat. Reeën in het veld. Opvliegende fazanten. Een boze buizerd. En het idee dat de benenwagen toch maar een fantastisch voertuig is.

 

Mijn sportieve verleden Fietsen. Vijftien kilometer naar school en weer terug. In het voorjaar betekende dat tussen Delft en Rotterdam twee keer wind tegen. Niet erg leuk, wel sport. Geen idee meer waarom ik als dertienjarige zomaar een uurtje ging joggen. Waarschijnlijk omdat ik niet kon voetballen. Bij het boksen, later, hoorde een wekelijkse duurloop. Die heb ik er altijd in gehouden om de conditie een beetje op peil te houden. Gezonde beweging, voeding en rust zijn voor mij het recept om de kwaaltjes onder controle te houden.

 

Mijn motto Lopen is leren, blijf proberen.