Hertz 40 minutes Challenge!

Hier vindt je alle informatie over de mogelijkheid voor hardlopers om onder deskundige leiding van trainer Martijn de uitdaging aan te gaan het persoonlijk record op de 10 kilometer onder de 40 minuten te stellen. 

Er hebben zich 11 deelnemers aangemeld voor deze clinic.

Op dinsdag 17 september 2019 om 19:30 uur heeft de informatieavond plaatsgevonden in het Aleida Kramer dagziekenhuis. Onder het genot van een kop koffie/thee heeft Martijn een uitleg gegeven over de opzet van de clinic. Onderwerpen als trainingsschema's, krachttraining en voeding zijn besproken. 

Uiteraard worden de deelnemers op deze avond verwacht maar belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom!

Op 28 september 2019 is de clinic van start gegaan met als doel om tijdens de COOP Dorpsloop in De Krim met zijn allen een mooie PR neer te gaan zetten. De reguliere trainingen op de maandag- en woensdagavond maken natuurlijk deel uit van het programma. Daarnaast wordt er nog extra getraind. De voortgang kan gevolgd worden op Facebook en uiteraard onze eigen website. 

30 september 2019: De eerste training die ook onderdeel uitmaakt van het reguliere trainingsprogramma bestaat uit de 10 x 200 meters. Iedere deelnemer kan voor zichzelf de resultaten bijhouden in het persoonlijke trainingsschema dat tijdens de informatieavond is verstrekt. Naast de reguliere trainingen op maandag en woensdag komen de deelnemers ook iedere vrijdag bij elkaar op te training (industrieterrein Euro park:bij Intergas). Daarnaast zorgen de individuele krachttrainingen op de dinsdag en donderdag ervoor dat de deelnemer zich niet hoeven te vervelen. 

maandag 21 oktober 2019: Daar waar voor vele mensen de herfstvakantie is aangebroken zijn de deelnemers van de Hertz 40 minutes challenge volop in training. Het is inmiddels week vier van de clinic. Een actieve rustweek waarin lekker doorgetraind wordt maar net even een tandje lager dan de afgelopen drie weken om het lichaam wat extra rust te gunnen. 

De afgelopen drie weken bestond uit vier keer trainen per week. Twee reguliere clubtrainingen op de maandag- en woensdagavond waarin voornamelijk interval op het programma stond, een gezamenlijke wisselduurloop op de vrijdagavond en een duurloop op de zondag. Daarnaast hebben alle deelnemers een schema krachttraining mee gekregen hetgeen inhoudt dat zij twee keer per week extra krachttraining doen. Kortom er wordt hard gewerkt. 

Daar waar sommigen nog op zoek zijn naar het juiste tempo en tijd om al die trainingsuren te volbrengen zijn anderen al mooi op schema. De komende weken zullen we dit verder gaan uitbouwen. 

 Zaterdag 21 december 2019: Rik, Rene en Richard liepen de 10 kilometer in de Krim. Rik liep een mooi PR van 43:16, Rene kon de afstand in 42:58 afleggen. Richard liep de 4 rondjes vlak achter haas Martijn in een nieuw PR van 39:11. Een mooie afsluiting van deze Hertz 40 minutes challenge.