Ontstaan Loopgroep Coevorden

Loopgroep Coevorden is opgericht in 2016 en begonnen met slechts 12 leden. 

Door de gezellige sfeer, de deskundigheid en het enthousiasme van de trainers is het aantal leden gegroeid naar bijna 120 leden uit en rondom Coevorden.

In 2017 is de loopgroep officieel omgezet in Vereniging Loopgroep Coevorden. Om de professionaliteit en kwaliteit van onze vereniging te borgen hebben alle leden van het bestuur en trainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en beschikken de trainers over trainersdiploma's van de Atletiekunie.   

Inmiddels heeft de vereniging vier onderdelen:

1 Een hardloopgroep (voor iedereen kennis wil maken met de hardloopsport en onder deskundige leiding wil trainen). 

2 Een wandelgroep (voor iedereen die graag in groepsverband in een gezellige sfeer wil wandelen).

3 Athletic Champs Coevorden (jeugdgroep gericht op kennis maken met de atletiek).  

4 L!ght (de ideale mix tussen hardlopen, bootcamp en atletiek voor iedereen).

Doordat de trainers van Loopgroep Coevorden opleidingen bij de Atletiekunie volgen of hebben gevolgd blijven ze op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe inzichten over atletiek, hardlopen en wandelen en over het geven van trainingen in het algemeen. Zo kunnen wij iedere keer weer inspelen op de behoefte van de sporters. 

Sporten kent naast de individuele prestatie ook een belangrijk sociaal aspect. Er zijn velen die het prettig vinden om op een vast moment in de week iets te doen in georganiseerd verband. Hierin faciliteert Loopgroep Coevorden.

De doelstelling van onze vereniging is om samen te gaan sporten, ieder op zijn of haar eigen niveau onder begeleiding van professionele door de Atletiekunie opgeleide trainers. Plezier in het sporten staat daarbij voorop! 

Er worden ook wedstrijden gelopen waar veel hardlopers en Athletic Champs van Loopgroep Coevorden aan meedoen. Ook gaan we gezamenlijk naar wandeltochten.

Het je het voornemen 5 km, 10 km, 15 km, halve marathon of marathon te gaan lopen? De trainers helpen jou graag om verantwoord naar een mooi doel toe te werken. 

Het maakt niet uit of je jong bent of oud. Je bent altijd welkom om een keer mee te trainen! Wij hopen dat wij jou net zo enthousiast kunnen maken voor deze mooie sport en dat jij je aansluit bij onze vereniging. Ga je met ons de uitdaging aan?

Elke week wordt op maandagavond en woensdagavond getraind door de hardlopers. In de zomer in het stadspark, in de winter aan De Holwert in Coevorden.

De wandelgroep bij Loopgroep Coevorden heeft een eigen deel op de site. Kijk voor info onder het tabblad Wandelen! 

De Athletic Champs Coevorden heeft ook een eigen deel op de site. Kijk voor meer informatie onder het tabblad Athletic Champs Coevorden

De L!ght groep heeft ook een eigen deel op de site. Kijk voor meer informatie onder het tabblad L!ght.