Ontstaan Loopgroep Coevorden

De loopgroep Coevorden is opgericht in 2016 en begonnen met slechts 12 leden. 

Door de gezellige sfeer, de deskundigheid en het enthousiasme van de trainers is het aantal leden gegroeid naar bijna 100 leden uit en rondom Coevorden.

In 2017 is de loopgroep officieel omgezet in de Vereniging Loopgroep Coevorden. Om de professionaliteit en kwaliteit van onze vereniging te borgen hebben alle leden van het bestuur en trainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en beschikkend de trainers over trainers diploma's van de atletiekunie.   

Inmiddels heeft de loopgroep drie onderdelen:

1 Een hardloop groep (voor iedereen kennis wil maken met de hardloopsport en onder deskunidige leiding wil trainen). 

2 Een wandelgroep (voor iedereen die graag in groepsverrband in een gezellige sfeer wil wandelen) 

3 Athletic Champs Coevorden (jeugdgroep gericht op kennis maken met de atletiek).  

Doordat de trainers van Loopgroep Coevorden opleidingen bij de Atletiek Unie volgen of hebben gevolgd blijven ze op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe inzichten over hardlopen en en over het geven van trainingen. Zo kunnen wij iedere keer weer inspelen op de behoefte van de hardlopers. 

Hardlopen is en blijft een individuele sport. Toch zijn er velen die het prettig vinden om op een vast moment in de week iets te doen in georganiseerd verband waarbij het sociale contact een grote rol speelt.

De doelstelling van onze loopgroep is om samen te gaan hardlopen, ieder op zijn of haar eigen niveau onder begeleiding van professionele door de Atletiek Unie opgeleide looptrainers. Plezier in het lopen staat daarbij voorop! 

Er worden ook wedstrijden gelopen waar veel hardlopers van de Loopgroep Coevoden aan meedoen. 

Ook het voornemen de 5 km, 10 km, 15 km, halve marathon of marathon te gaan lopen! De trainers helpen jou graag om naar een mooi doel toe te werken. 

Het maakt niet uit of je jong ben of oud je bent altijd welkom om een keer mee te trainen! Wij hopen dat wij jou net zo enthousiast kunnen maken voor deze mooie sport en dat jij je aansluit bij onze Loopgroep.  

Elke week wordt er op maandagavond en woensdagavond getraind. 's Zomers in het Park  en 's winters aan de Holwert in Coevorden.

De wandelgroep bij de Loopgroep Coevorden heeft een eigen deel op de site. Kijk voor info onder het tabblad Wandelen! 

De Athletic Champs Coevorden heeft ook een eigen deel op de site. Kijk voor meer informatie onder het tabblad Athletic Champs Coevorden