Linda Groeneveld-Wijmenga

Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen. Toen ik 13 jaar was ben ik gaan oppassen bij gezinnen en dat heb ik jarenlang volgehouden. Ondertussen werk ik 16 jaar in het basisonderwijs en heb een periode voetbaltraining gegeven. 

Ondertussen zijn mijn drie zoons op atletiek gegaan en beleven daar veel plezier aan. Ik ben vaak bij de trainingen aanwezig en raad dat andere ouders ook aan. Het is erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen bezig zijn en hoe ze steeds beter gaan bewegen. 

Ik was vroeger zelf niet te vinden op de atletiekbaan, maar op de dansvloer. Ik heb zeer fanatiek aan stijldansen gedaan. De laatste jaren ben ik in periodes aan het hardlopen. Ik ben voor mezelf altijd erg prestatiegericht geweest, maar ik zal voor de kinderen de nadruk leggen op beleving en plezier. 

Ik heb een aantal jaren geleden de gymopleiding afgerond, zodat ik in het basisonderwijs gymlessen mag verzorgen. Ik hoop dat ik deze kennis en kunde kan inzetten tijdens de lessen die ik mag geven. Daarnaast mag ik een cursus volgen, zodat ik de jeugd-atletiektrainingen naar de laatste inzichten kan geven. Ik zal zo’n één keer per maand training geven.

Opleidingen

Jeugdatletiek FUNdament "Lopen, Werpen en Springen"