Sebastiaan Pol

Sebastiaan loopt sinds 2012 hard en is in 2016 letterlijk door Theo Baks van de weg geplukt. Onder leiding van Theo is Sebastiaan serieuzer gaan trainen en heeft hij bovenal veel van het hardlopen geleerd. Ondertussen is Sebastiaan gediplomeerd trainer en heeft hij de opleidingen "Baanatletiektrainer 3"  en "Looptrainer 3" bij de Atletiekunie afgerond. Hij beschikt tevens over een actuele diploma EHBO Volwassenen inclusief Sport.
 
Sebastiaan is enthousiast en bevlogen en verzorgt trainingen bij de Athletics Champs en bij de hardloopgroep. Als hardlooptrainer wil Sebastiaan zijn enthousiasme voor de sport met je delen en je graag helpen (nieuwe) doelen te stellen. Op variërende wijze zal hij loopscholingen en trainingen verzorgen. Bij de Athletics Champs staat plezier, samen en vooral sportiviteit voorop. De pupillen worden gezien en moeten als het even kan flink bezweet, maar met een lach naar huis :-).
 
Verder is Sebastiaan lid van het Nationale Nederlanden Runner's World Pacingteam. Als pacer heeft hij ruime ervaring in de begeleiding/coaching van atleten voorafgaand, tijdens en na een wedstrijd. Zo heeft hij in 2017 en 2018 bijvoorbeeld atleten tijdens zes marathons en zeven halve marathons naar hun gewenste eindtijden begeleid. 
Als wedstrijdloper heeft Sebastiaan de afgelopen jaren aan tientallen regionale wedstrijden en marathons deelgenomen. Veelal 10 kilometer wedstrijden in Nederland en Duitsland. De mooiste marathons waren die van Praag en Parijs, de snelste die van Frankfurt.

In Nederland is Rotterdam qua beleving het leukst, maar toch heeft de stad Amsterdam ook echt wat. De gezelligste halve marathon vind je trouwens in Eindhoven en in het voorjaar blijft de halve marathon van Enschede altijd leuk. Maar het allerleukst blijft de thuiswedstrijd in Coevorden.

Als trotse winnaar van de Grachtenloop 2017 gaat Sebastiaan jou vast (verder) enthousiast maken en voorbereiden op deze wedstrijd! 

Sebastiaans beste tijden:

10 kilometer:Dorpsloop de Krim 2019 in 33:33
halve marathon: Breda 2019 in 1:13:35
marathon: Frankfurt 2018 in 2:45:53
 
Sebastiaans opleidingen: