Wedstrijdverslagen

WInterloop Schoonebeek, City Pier City en de cascade test run


Sebastiaan liep in Den Haag afgelopen zondag als pacer de halve marathon in 1 uur en 30 minuten. Achter zich een hele groep hardlopers die hierdoor een mooie tijd hebben kunnen lopen. 

Zaterdag was ook de winterloop in Schoonebeek. Diverse leden van de Loopgroep deden hieraan mee. Zo liepen Marcel en Michel de 10 kilometer route. Marenk koos voor de 6 kilomerter.

Theo liep met de wandelaars de mooie tocht in en om Schoonebeek.

Zondag was er ook een test run voor de Cascadeloop in Hoogeveen. Sanjeewa kon na afloop van de 10 mijls loop (16 kilometer) zeggen dat hij voor de test is geslaagd.  

Groningen en Vorden


Een druk loopweekend voor de lopers van de Loopgroep Coevorden. Lianne Smeeman en Jan Marc Kok hebben zaterdag nacht "de nacht van Groningen" gelopen. Jan Marc Kok liep de 10 kilometer in 0:54:07. Lianne koos voor de 5 kilometer en kwam na 28:36 minuten over de finish. 

Zondagmorgen zijn Martijn Croon, Sebastiaan Pol, Richard Kok en Rik Meijnders van Coevorden naar Vorden gereist om daar de 30 kilometer lange acht kastelenloop te lopen. Martijn (2:05:47), Sebastiaan (2:12:10) en Richard (2:28:03) liepen er als pacers voor een bijzonder grote groep hardlopers. Rik besloot aan te sluiten bij de groep met een gemiddelde snelheid vn 5:00 min/km. Dit leverde hem een hele mooie eindtijd van 2:30:23 op. Dat geeft vertrouwen voor de marathon van Rotterdam van 5 april 2020. 

 

Coopertest 10 maart HAC Hoogeveen


10 maart organiseert HAC'63 in combinatie met La Brochetta een coopertest op het sportpark in Hoogeveen. Een ideale mogelijkheid om je conditie eens te testen. Hoever kun jij hardlopen in 12 minuten?  De jeugd start om 19 uur de volwassenen vanaf 20:00 uur. Wil je mee naar Hoogeveen? Laat het even weten aan de trainers of stuur een mailje naar info@loopgroepcoevorden.nl

 

Glashauslauf Emsland flowers


In Duitsland was zondag 16 februari een unieke loop door de kassen van Emsflower in Emsbüren.

Deelnemers konden kiezen uit de 5 en 10 kilometer. Henriet Pol, Sebastiaan Pol en Marcel Thijssen deden mee aan respectievelijk de 5  en 10 kilometer. In de kassen was het warm en daardoor voor de lopers zwaar. De storm "Dennis" kreeg echter geen vat op ze. 

Henriet finishte na 27 minuten en 51 seconden. 

Sebastiaan had 41:11 nodig om bij de finish van de 10 kilometer af te leggen. 

Marcel Thijssen liep 49 minuten en 18 seconden in de kassen om de 10 kilometer te voltooien.

Mooie prestaties bij onze oosterburen.  

Dutch coast ultra run en midwinter marathon Apeldoorn


Afgelopen vrijdag vond de Dutch coast ultra run plaats. Om 22:00 uur mocht Martijn Croon starten in Den Helder langs de kust met windkracht 6 tegen en in de regen. Onder deze moeilijke omstandigheden wist hij maar liefst 50 kilometer te volbrengen. Een bijzonder knappe prestatie. 

Zondag 2 februari onder heel wat betere weersomstandigheden klonk het startschot voor de midwintermarathon in Apeldoorn. Bijna 10 graden, nauwelijks wind en een heel klein beetje regen (helaas wel de hele weg) starten Marietje van Felsen (8 km) en Jan Marc Kok en Richard Kok (de Asselronde 25 km). Marietje finishte in 54 minuten en 47 seconden. 

Richard legde het mooie heuvelachtige parcours in 1:49:41 af. Jan Marc zette een nieuw persoonlijk record neer door in 2:36:06 onder de finishboog door te komen. 

Winterloop Almelo


Zondag 19 janauri liep Jan Marc de 10 km Winterloop in het Schelfhorstpark in Almelo. Na vijf rondes in het mooie park werden door Jan Marc afgelegd in 55:23. meer...