Wedstrijdverslagen

Runnersworld NightRun Hoogeveen, zondag 18 december 2016


Eefje en Gea  deden op zondag 18 december mee aan de Runnersworld NightRun te Hoogeveen.
Deze 4e editie startte om 19.30 uur en het thema was: "Samen loop je lichter." De NightRun steunde hiermee KiKa met €2,50 per deelnemer. Er werd 5 km in verschillende tempogroepen gelopen (7 min tot 5 min). De deelnemers kregen een hoofdlampje, light goodies en 2 consumptiebonnen. Het was een gezellige afsluiting van het weekend.

Dorpsloop in de Krim, 2016


Als je de Dorpsloop in de Krim uitroept tot wedstrijd van de maand in december,

kun je het natuurlijk niet maken om zelf niet aanwezig te zijn en deel te nemen.

En Ankie wilde ook wel weer eens een wedstrijdje lopen, dus ....

Inschrijven maar ter plekke want om een of andere reden was de digitale inschrijving al een dikke week voor de loop afgesloten. Zullen ze wel een reden voor hebben.

We constateerden dat het lekker loopweer was, bijna geen wind en een prima temperatuur. Parkeren konden we bij een boer aan de overkant van het water.

De speaker, Rene Marissen, konden we al van verre horen. Vele lopers waren zich al aan het warm lopen. Gezellig druk was het bij de inschrijving.

En daar liepen we ook al spoedig meerdere leden van onze loopgroep tegen het lijf: Marijn liep de 2,5 km,  Jan Marc, Marcel, Eefje, Ankie en ik liepen de 5 km en Sebastiaan, Marlies, Gea en Jeroen de 10.

Voor mij was het weer sinds lange tijd. Was benieuwd hoe mijn hart het zou houden. Een aantal van jullie weten dat ik boezemfibrilatie heb. In de meeste gevallen slaat de hartslag op hol bij inspanning als het fibrileert, maar in mijn geval blijft hij hangen rond de 110/120 slagen per minuut. Daardoor krijg ik zuurstofschuld en ga ik sneller verzuren.

De 5 km waren twee ronden langs de dorpsweg en door woonwijken van de Krim. Tijdens de eerste ronde merkte ik al dat ik mijn ademhaling niet onder controle kon krijgen. Bij het naderen van de tweede ronde ben ik maar even gaan wandelen.Jan Marc die vlak achter me liep moest ik laten gaan.Toen mijn ademhaling weer onder controle was kon ik mijn tempo weer oppakken en liep ik weer langzamerhand op Jan Marc in. Gelukkig stopte mijn hart met fibrileren zodat het lopen weer prima ging. Een kilometer voor het einde kon ik Jan Marc weer passeren.

Met een tijd van 25.18 kon ik wel leven (een jaartje geleden nog 22,35). Ankie kwam een minuutje na mij binnen.

Jans

Voor de overige tijden lees het verslag van Jan Marc:

 

Afgelopen zaterdagmiddag stonden er heel wat  wedstrijden in de hardloopagenda maar door Loopgroep Coevorden werd gekozen voor de COOP Dorpsloop in De Krim als loop van de maand december. Daar kon men weer uit verschillende afstanden kiezen waaronder de 2,5 km en de 5 km en de 10 km. Bij de 2,5 km deed Marijn Scholtmeijer mee en rende zijn ronde in een mooie finishtijd van 11.35 en kwam als vijfde binnen. Om 14.00 starte de 5 km en daar deden Jans & Ankie Koops, Marcel Thijssen, Eefje Kroesen en ikzelf aan mee. mee.   Jans kwam over de finish in 25.18 en Ankie in 26.54 . Ik  rende grotendeels met Jans samen en kwam de finish over in 25.32. Marcel Thijssen  kwam binnen in 23.10. Eefje Kroesen viel in de prijzen. Met haar finishtijd van 23.45 werd ze eerste in haar categorie.  Proficiat Eefje,  een mooie prestatie.

Om 14.45 starte de 10 km en ook hier was Loopgroep Coevorden sterk bezet qua deelname. Sebastiaan Pol rende in een snelle tijd van 37.25 de finish over. Marlies van Dijk-Bouwman kwam in een mooie tijd van 48:27 binnen. Jeroen Ramaker rende zijn eerste 10 km weer sinds lange tijd en kwam binnen in 54.19.  Gea  rende haar 4 rondes in 50.16. Ikzelfwas van plan de 10 km ook vol maken als trainingsloop maar ben gestopt na 3 ronden. Heb daarmee wat extra trainings kilometers gepakt. Ik start in Januari met de voorbereiding van de Enschede Marathon 2017.

Op 14 Januari 2017 staat als wedstrijd van de maand de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme op het programma.Daar kan weer worden deelgenomen aan de 2 km, 6,5 km of 10 km.

Jan Marc.