Laatste nieuws

 • Hertz 40 minutes challenge!

  De Hertz 40 minutes challenge gaat van start! 11 inschrijvers gaan de uitdaging aan om onder leiding van trainer Martijn tijdens de dorpsloop in de Krim de 10 kilometer binnen de 40 minuten te volbrengen.

  Nieuwsgierig? Wellicht ook wat voor jou? 

  De eerste voorlichtings bijeenkomst is 17 september om 19:30 in het Aleida kramer dagziekenhuis in Coevorden. Onder het genot van een kop koffie/thee zal Martijn een uitleg gaan geven over de opzet van de clinic. Daarnaast zullen nog onderwerpen als trainingsschema's, krachttraining en voeding aangehaald gaan worden. 

  Uiteraard worden de deelnemers op deze avond verwacht maar belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom!


 • De loopgroep Coevorden routes zichtbaar via relive

  Met dank aan Dennis voor het lopen van de 10 kilometer route. Op de loopgroep Coevorden looproutes pagina kun je de video's zien van de 10 kilometer en halve marathon routes. De 7 kilometer route wordt binnemkort toegevoegd.

   


 • Nieuwe trainers Athletics Champs

  Met Kevin Brakels en Linda Groeneveld-Wijmenga heeft Athletics Champs er weer twee enthousiaste trainers bij. Omdat we dit jaar met maar liefst 3 groepen trainen zijn de extra trainers meer dan welkom. We wensenze dan ook veel succes. Kijk op de trainerspagina voor verdere info over Linda (de info van Kevin volgt nog)


 • Dedemsvaart en Diever

  Maandagavond 29 juli 2019 was er in Dedemsvaart de jaarlijkse Variarun. Bij de hoofdafstanden van 5 en 10 km deden atleten mee van onze loopgroep. Bij de 5 km hadden Niels Damen en Leandra Karst zich ingeschreven, Niels deed er in totaal 24 minuten en 33 seconden over en Leandra had hiervoor24 minuten en 40 seconden nodig.  Bij de 10 km deed Dennis Karst mee en hij deed er in totaal 45 minuten en 18 seconden over. Prima prestaties mede ook omdat het parcours iets langer was.

  In Diever was er weer een Brinkloop waar Jan Marc Kok voor de 10 km had gekozen. Hij  finishte in 58:39. 


 • Een nieuw PR? Loopgroep Coevorden start een clinic

  Loopgroep Coevorden start eind September met een speciale clinic voor de leden die hun persoonlijk record scherper willen stellen op de 10 kilometer.

  Opzet van de clinic zal zijn:

  Start clinic: Eind september (vermoedelijk zaterdag 28 september)

  Duur: 12 weken

  Doel: 10 km wedstrijd COOP Dorpsloop De Krim op zaterdag 21 december 2019


  De begeleiding zal bestaan uit:

  - info avond (begin september)

  - inventarisatie per deelnemer (niveau, doel, trainingsmogelijkheden etc)

  - trainingsschema 

  - voortgangsmeting

  - aantal gezamenlijke trainingen (buiten de reguliere trainingen)

  - aantal gezamenlijke wedstrijden

  - begeleiding / pacer tijdens de COOP Dorpsloop in De Krim


  Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en hiervoor belangstelling hebben, meld je dan voor 16 augustus 2019 aan via loopgroepcoevorden@gmail. com


 • Stefan en Marietje hebben de 4 daagse van Nijmegen voltooid

  Afgelopen vrijdag 19 juli 2019 was het zover zowel Marietje van der Fels (4 x 30 km) als Stefan Slot (4 x 40 km) bereikten de finish van de 4 daagse van Nijmegen. Het was fantastisch weer en daarom was het ook geen straf om al ruim voor 5 uur in te ochtend te gaan wandelen. Dat je je daarbij goed moet insmeren laten Marietjes kuiten nog elke dag merken. Geen blaren gelukkig. Beiden kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Nu eerst lekker vakantie vieren.


 • Stefan en Marietje lopen de 4 daagse van Nijmegen

  Vanmorgen 16 juli 2019 zijn onze vierdaagse lopers Stephan Slot en Marietje van der Fels gestart om 4:30. De weersvoorspellingen zijn goed. We wensen beiden veel plezier en succes.  


 • Loopgroep Coevorden actief in Vasse en Hollandscheveld

  VASSE & HOLLANDSCHEVELD

  Vrijdagavond 12-7-2019 was er in het Overijsselse Vasse de Parelloop. Hier stonden diverse jeugdlopen en een 8,5 km en 12,5 km op het programma. Er werd gestart met de 1,2 km (categorie J-8) waar Ruben, Tobias & Nathan Pol aan mee deden en keurig de finish haalden. Daarna kwam de categorie J-12 waar Amaniel Kebreab, Rufael Kinfe, Coen, Bing en Joep Groeneveld in actie kwamen. Als laatste jeugdloop de 2,5 km (categorie J-16) waar Bereket Kinfe debuteerde en een hele mooie tijd neerzette. Bij de afstand 8,5 km deden Sebastiaan Pol en Martijn Croon mee. Sebastiaan behaalde een 1e plaats met een tijd van 30:03 en Martijn liep een tijd van 31:40 wat ook een 1e plaats in z’n categorie betekende. 2 mooie podiumplaatsen voor deze atleten. Ook trainer Theo Baks was aanwezig voor de coaching.

  Een dag later stond er in Hollandscheveld de jaarlijkse Singelloop op het programma. Ook hier was een mooie groep aanwezig van Loopgroep Coevorden onder toezicht van trainer Theo Baks. Er werd gestart met de jeugd. Op de afstand van 500 meter werd liepen Nathan Pol en Fem Bosman mooie tijden. Iets later kwamen de 1 km deelnemers aan de beurt waaronder Coen, Bing en Joep Groeneveld, Ruben en Tobias Pol, Sem Winters, Cornelis Hendriks, Amaniel Kebreab en Rufael Kinfe. Bij de laatste afstand van 2,5 km kwam Bereket Kinfe in actie. Na deze jeugdlopen kwam de 10 km aan de beurt waar Sebastiaan Pol, Richard Kok en Jan Marc Kok in actie kwamen. Sebastiaan rende de 4 ronden in 35:04, Richard in 41:56. Voor Jan Marc kwam er na 2 ronden een einde aan het avontuur omdat schuurplekken hem verder rennen verhinderden. Sebastiaan behaalde wel een mooie podiumplaats. De 5 km lopers kwamen als laatste in actie. Hieraan deden 5 atleten van de loopgroep Coevorden mee: Niels Damen (23:38), Sebastiaan Pol (25:01), Henriet Pol (25:02), Lianne Smeeman (26:27) en Jeroen Ramaker (27:39). Ook zij behaalden mooie tijden waaronder een mooi PR voor Henriët (met als haas Sebastiaan).

  Een mooi weekend voor Loopgroep Coevorden.


 • Loopgroep actief (ook in het roze)

  Vrijdag 5 Juli was er in Emmen de Ladies Nightrun s’avonds, 1 van de onderdelen was de 5 km hardlopen. Hier deden 4 atleten van Loopgroep Coevorden aan mee, Lianne Smeeman behaalde een tijd van 26:28, Meta Kasperts haar tijd was 29:03 en Niesje Meyerink en Marietje van der Fels kwamen tegelijk de finish over in 36:14.

  Zaterdag 6 juli werd in Hardenberg de Dion triathlon georganiseerd. Twee (tri)atleten van Loopgroep Coevorden stonden ook aan de start. Martijn Croon deed mee aan de ¼ (1000 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 kilometer hardlopen en René Kornelius deed mee aan de 1/8 (500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen). Voorgaande weken was er al flink geoefend met het zwemmen in de Vecht, wat zijn vruchten afwierp tijdens de wedstrijd. Tijdens het fietsen was de wind op sommige stukken een behoorlijke tegenspeler, iets wat wellicht ook weer invloed had op het latere looponderdeel. Al met al waren beide deelnemers tevreden over hun prestatie. De finishtijd van René was 1:19:33 en van Martijn was 2:19:16.

  Ook zaterdag 6 Juli werd in De Lutte gisteravond de jaarlijkse Dorpsloop gehouden i.v.m. de Hellehondsdagen. Jeugdlopen en 5 & 10 km run werd er gehouden. Bij de 10 km was Jan Marc Kok van de partij van Loopgroep Coevorden. Hij rende op het vernieuwde parcours zijn 2 rondes in een mooie tijd van 52:55 waar hij erg tevreden mee was. Speaker Henk Borgmeijer haalde hem over de finishstreep.

  Zondag 7 Juli was er in Gramsbergen de Ganzenhoeve Pannenkoekenloop, hier kon je kiezen uit een afstand van 8 km of 12 km op het landgoed de Groote Scheere in Holthone, een recreatieve run met na afloop heerlijk pannenkoeken eten bij de Ganzenhoeve. Bij dit evenement deden Richard & Kevin Kok, Henriet Pol en Meta Kasperts mee met de afstand van 8 km.

   

 • Mens erger je niet!

  Mens erger je niet! is de naam van de nieuwste opdracht die is toegevoegd aan onze verzameling L!ght activiteiten. Kijk maar onder de tab L!ght oefeningen in het menu.


 • Funrun Loopgroep Coevorden groot succes

  Coevorden - Als alternatief voor de afgelaste Grachtenloop van Loopgroep Codac vanwege de hitte hield Loopgroep Coevorden zondagochtend een zogenoemde FunRun in het stadspark. De kinderen van deze hardloopgroep hadden getraind voor de Grachtenloop en waren erg teleurgesteld.

  ,,We zijn niet alleen een enthousiaste, maar ook creatieve hardloopgroep. We willen met een FunRun de hardlopers op hun wenken bedienen", zei bestuurslid Sebastiaan Pol een paar dagen geleden. "Wij zien het als een training, waaraan meer mensen kunnen deelnemen dan alleen onze leden." Hij noemt het overigens een verstandig besluit van de organisatie om de Coevorder Grachtenloop te annuleren. ,,Een hardloopevenement in wedstrijdverband organiseren op het heetst van de dag - door de warme binnenstad - is inderdaad niet verstandig.", aldus Pol.

  Eerst kwam de jeugd tot 8 jaar in actie om half tien. Deze kinderen liepen 1 kilometer. Daarna liep de jeugd tot en met 12 jaar 1,5 kilometer, gevolgd door de volwassenen. Die legden een afstand van 5 kilometer af, zowel hardlopend als wandelend. Tot slot was er een gezamenlijke brunch in het park. Vooral bij de kinderen viel de funrun in de smaak, zij hadden immers volop getraind.

  Overigens was het geen wedstrijd, wel was er tijdwaarneming zodat deelnemers hun prestaties konden zien.

  https://coevordercourant.nl/artikel/1029635/kinderen-genieten-van-funrun.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


 • Sebastiaan 1ste in Haren (D) en de scania halve marathon in Zwolle

  Vrijdag 14 juni om 19 uur stond Sebastiaan Pol klaar bij de start van de 10 km van de Citylauf te Haren (Dld). 
  De warme dag zorgde voor een hoge luchtvochtigheid en het was dan ook redelijk zweten tijdens de 6 rondjes door de stad. 
  Sebastiaan voelde zich goed en dat uitte zich in een koppositie. 
  In de slotfase kreeg Sebastiaan door dat de nummer 2 behoorlijk dichtbij kwam. De Coevorder atleet gaf alles op alles en sloot zijn laatste kilometer af in 3:05. Ongekend.
  Met een gemiddelde van 3:27 per kilometer kwam hij na 34:37 over de finish.
  Hij moest even bijkomen. Dat “sprintje” ging hem niet in de koude kleren zitten.
  Na de prijsuitreiking grapte Sebastiaan dat hij zelf ook niet had gedacht nog zo’n versnelling in te kunnen zetten. 
  Vooral als je bedenkt dat hij een rustig loopje in gedachten had ...

  Zaterdag 15 Juni: “Scania Zwolse Halve Marathon”.
  Bij dit grote evenement worden jaarlijks 2 afstanden gerend. Eerst de populaire Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 km) gevolgd door de fantastische halve marathon. 3 leden van de loopgroep waren hier naar afgereisd. Bij de 4 mijl kwam Rob Peters in actie, hij rende de afstand in een tijd van 35:16. Een uur later starten Rik Meinders en Jan Marc Kok aan de halve marathon. Voor Rik een bijzondere wedstrijd omdat het Z’n eerste halve marathon was. Hij finishte in een mooie tijd van 2:05:03 en een mooi debuut. Voor Jan Marc Kok eindigde deze afstand slecht. Na 2 rondes moest hij nood gedwongen stoppen vanwege problemen met het lichaam. Verder rennen was zinloos maar wel een domper.


 • pfingstlauf Emlichheim (D) mooie resultaten Loopgroep Coevorden

  7 juni 2019 was er in het Duitse Emlichheim de jaarlijkse Pfingstlauf als onderdeel van de feestweekend. Namens de loopgroep deden 3 atleten mee. Martijn Croon en Alex Grobbe hadden beiden gekozen voor de 5 km. Alex rende zijn rondes in een tijd van 26:53 en was daar tevreden mee. Martijn behaalde het podium met een mooie derde plaats met een tijd van 17:24. Bij de 10 km kwam Sebastiaan Pol in actie. Na winnaar Hartger en nummer 2 Driesen eindigde Sebastiaan op plaats 3 in een mooie tijd van 34:19. 


 • Theo en Bert geven atletiektraining in Schoonebeek

  Jeugdatletiektraining bij de Oliebron te Schoonebeek. Door de trainers Theo en Bert.


 • Nieuwe sponsor: Schutrups Exloo!

  Met trots presenteert Loopgroep Coevorden een nieuwe sponsor: Schutrups Exloo!

  Schutrups is al bijna 100 jaar een begrip op gebied van schoenen en voetzorg. Ben je op zoek naar de juiste hardloop- of wandelschoenen? Voor kwaliteitsschoenen met persoonlijk advies door deskundigen moet in je Exloo zijn. Check ook eens het online assortiment: https://www.schutrups.nl/


 • Hertz autoverhuur nieuwe sponsor Loopgroep Coevorden!
  Met trots presenteert Loopgroep Coevorden een nieuwe sponsor: Hertz Autoverhuur Emmen.
  Met Hertz Autoverhuur wordt jouw mobiliteit verder vergroot! Wil je weten hoe: klik dan op de volgende link: www.hertz.nl
   
  Hertz Autoverhuur: "We’re here to get you there!"

 • Loopgroep actief in Balkbrug, Klazienaveen en Lingen

  Coevorden - Leden van Loopgroep Coevorden hebben zaterdag en zondag meegedaan aan wedstrijden in Balkbrug, Klazienaveen en Lingen.

  In het Duitse Lingen werd zondag de Citylauf gehouden. Sebastiaan Pol reisde er naar toe om deel te nemen aan de 10 km. Een tijd van 35:25 was goed voor de derde plek en dat eerste in zijn leefdtijdscategorie.

  Drenthe Loopfestijn

  Zaterdag was het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen. Daar werden door atleten van de loopgroep aan de drie afstanden deelgenomen. Als eerst kwam de jeugd aan de beurd bij de 1 km waar Yinthe Boelhouwer en Tijn Hooijveld aan meededen.

  Bij de halve marathon (21,1 km) namen Martijn Croon en Jan Marc Kok deel. Martijn scoorde een finishtijd van 1:21:07 en Jan Marc kwam binnen in 2:20:55. Bij de 10 km had Remco Boelhouwer zich ingeschreven. 44:08 minuten na het startschot was Remco klaar met de 10 kilometer. Aan de 4 Engelse Mijlen (6,4 km) deden vader en zoon Richard Kok en Kevin Kok mee. Richard kwam binnen in 27:06 en Kevin in 35:09.

  Koggelrun

  Zondag was er in Balkbrug de Koggelrun. Bij de 5 km zette Eefje Kroesen een tijd van 24:48 neer.


 • Druk loopweekend voor Loopgroep Coevorden

  Dit weekend stonden er veel atleten van de loopgroep aan de start van een hardloopevenement.

  Vrijdag 17 mei 2019: Hardenberg city-run

  Om te beginnen afgelopen vrijdagavond waar de City-Run in Hardenberg op het programma stond. Bij de halve marathon kwamen Jaco Wilken en Rob Peters in actie bij hun eerste halve marathon. De laatste kilometers kregen ze het zwaar maar desondanks kwamen beiden toch netjes over de finish. Jaco in een tijd van 2:15:19 en Rob in 2:10:38. Ook bij de 5 km kwamen 2 atleten in actie. Henk Haverkort scoorde een nette tijd van 29:55 en werd daarbij 1e in z’n categorie. Albert Steffers kwam over de finish in 41:35. Als laatste kwamen de 10 km deelnemers in actie. Van onze Loopgroep waren Alex Grobbe en Sebastiaan Pol de vertegenwoordigers. Alex behaalde een prima tijd van 59:20 en Sebastiaan gaf wat meer gas en scoorde een tijd van 37:14.

  Zondag 19 mei 2019: Zwolle Uran Trail funrun.

  In Zwolle was de Urban Trail Funrun. Hierbij loopt het hardloopparcours o.a. door gebouwen heen. Bij de 10 km deed Lianne Smeeman dat prima. Er was geen tijdswaarneming.

  Zondag 19 mei 2019: Meppel City-run. 

  Ook vandaag was de City-Run in Meppel. Bij beide afstanden van 4 mijl en 8 mijl deden atleten mee van de loopgroep. Als eerste starten de 8 mijl deelnemers waaronder Gerben Tiekstra die finishte in 49:03. Dennis Karst finishte in 1:05:07 en als laatste afgevaardigde van de loopgroep kwam Jan Marc Kok over de finish in 1:29:10.
  Bij de 4 mijl kwamen er drie dames in actie, Eef Kroesen, Leandra Karst en Dian Ester. Eefje Kroesen deed er slechts 33:37 over. Leandra Karst finishte in 35:49 en Dian Ester kwam de finish over in 43:53. Knappe prestaties aangezien de warmte (>20 C) een belangrijke rol speelde.

  Zondag 19 mei 2019: Emmen, Rietplasloop 

  In Emmen stond vandaag ook de Rietplasloop op het programma. Martijn Croon had gekozen voor de 10 km afstand, twee maal het parcours van de rietplasloop. Hij rende die in een mooie tijd van 37:23 en behaalde daarmee de 1e plaats.

  Zondag 19 mei 2019: Leeuwarden Loop

  Vandaag werd er ook afgereisd naar het Friese Leeuwarden waar de Loop Leeuwarden stond gepland. Sebastiaan Pol ging hier als pacer aan het werk bij de 1:30 groep. Het parcours bleek 400m te kort waardoor hij finishte in 1:26:48.

   

 • Athletic Champs Coevorden ohne grenzen

  Vandaag zijn de Athetic Champs Coevorden in Emlichheim (Duitsland) geweest om daar te trainen op een echte atletiekbaan. Op de foto's is te zien dat de kinderen zich prima hebben vermaakt. Wat een leuk initiatief!


 • Trainers ontvangen nieuw trainingsboek "de tien, de halve en de hele"

  TIjdens de training afgelopen woensdag 15 mei 2019 ontvingen de hardlooptrainers het boek "de tien, de halve en de hele, een handboek voor de prestatiegerichte hardloper". Een handig en praktisch naslagwerk voor onze trainers. 


 • tweede plaatsen voor Laufgruppe Coevorden.

  Zaterdag 11 mei wisten zowel Sebastiaan Pol ans Martijn Croon in hun eigen categorie beslag te leggen op de tweede plaats op de 10 kilometer in de Haselüne Altstadtlauf in Duitsland. Sebastiaan Pol liep die afstand in 35:22 en Martijn in de M40 categorie was na 36:45 al weer bij de finish. 

  Arjan van Groningen kwam naar Nederland en liep in Gieten een hele mooie halve maration in 1:35:28

  Jan Marc Kok liep in Nieuw amsterdam de 5e Dorp met Vaartloop (10 kilometer) ondanks zijn verkoudheid toch nog in 59:02.

  Zondag 12 mei was er in Utrecht de Utrecht Marathon. Bij het onderdeel de halve marathon ging Sebastiaan Pol de groep atleten pacen die een tijd van 1:35:00 in gedachten hadden. Hij bracht deze atleten via de juiste route over de finish in een mooie tijd van 1:34:09.
  Op de foto staat Sebastiaan met Kenianen Vincent Rono en Patrick Kimono.

  Eefje liep de 15 kilometer testrun van runnersworld in Hoogeveen.


 • Trainingspakken en shirts voor Athletic Champs Coevorden van hoofdsponsor De Groot Installatiegroep!

  Met dank aan de jeugd sponsor De Groot Installatiegroep B.V. Wat een stapel! 75 trainingspakken en shirts! Gratis voor onze Athletic Champs! Leve de jeugd atletiek in Coevorden. 

  Na de vakantie van deze week kunnen onze jeudige atleten weer vol energie aan de slag met deze nieuwe materialen voor veel nieuwe jeugdatletiektrainingen. Champs tot volgende week! 


 • L!ght groep traint in het stadspark

  Afgelopen woensdag 24 april 2019 waren zowel de hardlopers als de L!ght groep actief aan het trainen in het stadspark van Coevorden. 

  Het was hierdoor gezellig druk in het park. 


 • Geslaagde eerste L!ght training

  Vandaag 21 april 2019 van 10 tot 11 uur kwamen de eerste 10 mensen kennis maken met de l!ght training bij heerlijk zomerse temperaturen. Onder leiding van trainer Theo begon het avontuur bij de klinkenvlier met warmlopen. Na het inlopen stond het balwerpen in tweetallen op het programma. Dat het spelelement ook prima werkt voor l!ght deelnemers bewees Theo bij de lage horden gecombineerd met balgooien. In estafettevorm werd in twee groepen het parcours afgewerkt. Daarna de steile heuvel op en af. Dit bleek een kwestie van de juiste techniek: een goede aanloop en korte passen zorgde ervoor dat alle deelnemers de top haalden. Een korte run over het mulle strand in twee groepen wordt extra leuk met een competitie element. Balans oefeningen, squats, buikspieroefeningen en planking zorgde voor training van het lijf. Iedereen kon de training succesvol tot een goed einde brengen. Een mooie mix voor iedereen die diversiteit in trainingen belangrijk vindt en niet alleen wil hardlopen. De deelnemers kijken al weer uit naar de volgende training aanstaande woensdag (19:30) in het stadspark.   


 • Enschede, Hoogeveen en Groningen

  Zondag 14 april is er weer fanatiek gelopen in Enschede en Hoogeveen. De dag ervoor was Rene Kornelius actief in de zwembadloop (zwemmen en hardlopen). 

  Rene heeft de achtste zwemloop (500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen) voltooid in respectievelijk 9 en 23:55 minuten. Hiermee legde hij geslag op plaatst 15 in het klassement. Mooie prestatie.  

  Eefje Kroeze liep haar eerste marathon in een hele mooie 4:15:50.

  Sebastiaan Pol scherpte op de halve marathon zijn persoonlijk record aan tot 1:15:38!

  Marcel Thijssen liep de 10 kilometer in eem mooie 47:43.

  Eveneens bij ideaal loopweer (niet te warm en en zonnetje) liepen de volgende leden de 5 mijl in Hoogeveen (Cascaderun) 

  Naam Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
  Niels Damen Coevorden   41:01
  Rob Peters Coevorden   44:48
  Jaco Wilken Coevorden   42:41
  Henk Haverkort Coevorden   50:20
  Gerben Tiekstra Dalen   29:17

  Op de 10 mijl kwamen Martijn en Sanjee in actie:

  Naam Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
  Martijn Croon Coevorden   1:00:12
  Sanjee Kahawalage  Coevorden   1:43:40

 • Loopgroep actief in Rotterdam en Emmen

  In Rotterdam was Sebastiaan Pol actief als pacer in de marathon van Rotterdam in een tijd van 3:19:23.

  In Emmen kwamen maar liefst 10 leden van de Loopgroep in actie:

  MSEN, 4 MIJL    
  Plts Naam Woonplaats/Vereniging Netto
    Niels Damen Coevorden 0:33:35
  286 Jaco Wilken Coevorden 0:34:55
  321 Kevin Kok Coevorden 0:35:53
  M50, 4 MIJL    
  Plts Naam Woonplaats/Vereniging Netto
  44 Rob Peters Coevorden 0:34:55
  57 Richard Kok Coevorden 0:36:16
  V50,4 MIJL    
  Plts Naam Woonplaats/Vereniging Netto
  81 Niesje Meijerink Coevorden 0:49:07
  MSEN, 8 MIJL    
  Plts Naam Woonplaats/Vereniging Netto
  100 Jan Marc Kok Coevorden 1:13:30
  150 Henk Haverkort Coevorden 1:25:24
  28 Remko Boelhouwer Coevorden 1:01:19
  VSEN, 8 MIJL    
  Plts Naam Woonplaats/Vereniging Netto
  26 Meta kaspers Coevorden 1:16:21
    
   
   
     
   
   
   
   

   


 • Martijn slaagt voor trainersexamen!

  En weer is Loopgroep Coevorden een door de Atletiekunie gecertificeerd trainer rijker. Een aantal leden van de Loopgroep liet zich gewillig trainen. Martijn Croon slaagde afgelopen zaterdag in Nijverdal glansrijk voor het trainersexamen. 

   


 • Loopgroep Coevorden start met nieuw initiatief: l!ght!

  Loopgroep Coevorden start een nieuwe trainingsgroep! Een combinatie van atletiek, bootcamp en hardlopen! Lijkt het je leuk? Kom dan op zondag 21 april naar de training. Van harte welkom! Zien we je dan?

   

 • De halve van Haren

  Zaterdag 9 maart 2019 hebben twee lopers van Loopgroep Coevorden de 21,1 km van Haren in Groningen gelopen. Het weer was wisselvallig maar beiden zetten mooie tijden neer. Van Eefje is er een mooie foto. 

  Startnummer

  naam Plaats Afstand Netto tijd

  1180

  Eefje Kroesen Coevorden Halve marathon 02:01:08
  771 Rene Kornelius Loopgroep Coevorden Halve marathon 01:42:32

   


 • Trainers Loopgroep Coevorden slagen voor diploma baan athletiek.

  Met trots kunnen we meedelen dat Henriet, Sebastiaan en Theo geslaagd zijn! Vanaf heden is Loopgroep Coevorden 3 Atletiektrainers rijker! Op naar veel mooie trainingen!


 • Loopgroep Coevorden overhandigt opbrengst winterlaufen aan Rudi Zwols stichting

  Loopgroep Coevorden overhandigt cheque aan Rudie Zwols Fonds

  Coevorden - Leden van de Loopgroep Coevorden hebben zaterdagochtend op de Markt een cheque van 400 euro overhandigd aan bestuursleden Coby Pasveer en Sijke Dijkstra van het Rudie Zwols Fonds.

  Het bedrag is tijdens de Winterlaufserie 2018/2019 door vijf Duitse en Nederlandse loopgroepen bijeengebracht. Aan Loopgroep Coevorden de eer een mooie bestemming voor dit bedrag te zoeken. Het bestuur heeft unaniem gekozen voor het Rudie Zwols Fonds. ,,Hoe kleine initiatieven Coevorden en omgeving mooier en sportiever maken", aldus voorzitter Theo Baks. Het doel van het fonds is om de kinderen kansen te geven voor persoonlijke ontwikkeling op sportief, educatief en cultureel gebied.

  Vele leden van de Loopgroep Coevorden waren zaterdagochtend bij de overhandiging van de cheque aanwezig. Vervolgens maakten de fanatieke leden een trainingsrondje door het stadspark.

  Jeugdatletiek

  De Loopgroep Coevorden maakt inmiddels ook mooie sier met de jeugdatletiek. Wekelijks trainen meer dan veertig kinderen alle vormen van atletiek. Van hordelopen, kogelstoten, discuswerpen tot polsstok ver- en hoogspringen. Dit alles onder deskundige leiding van atletiektrainers en begeleiding vanuit de Atletiekunie. ,,Hier komen niet alleen de technische onderdelen van atletiek aan bod, maar wordt vooral ook getraind op het hardlopen. Op deze manier legt de jeugd de basis voor mooie prestaties", aldus bestuurslid Sebastiaan Pol.


 • Loopgroep actief in Hengelo

  De dag begon koud. Rond 09.00 uur was het net boven het vriespunt.
  Jan Marc Kok, Richard Kok en ondergetekende togen naar de Woolderesloop in Hengelo. 
  Jan Marc had zijn zinnen gezet op de 10 km in 51 min. Richard begeleidde. 
  Jan Marc ging als een speer. 
  2x een diepe fietstunnel en 1x een pittige klim in de vorm van een viaduct maakten het een uitdagende loop. 
  Warm door de zon en de inspanning kwamen de heren over de streep in 51:09 en 51:11. Prima prestatie, Jan Marc! 
  Richard gaf toe dat het hazen nog flink aanpoten was: de tijd meten, loper in de gaten houden, parcours verkennen, ... Het was opletten geblazen voor Richard! Goed gedaan!
  De 10 en 15 km startten gelijktijdig om 11.00 uur. De snelste lopers van de 15 km kwamen me inmiddels al voorbij. Ongekend en blijft mooi om te zien. (Alsof je stilstaat.)
  Ik genoot van de omgeving. Een andere omgeving motiveert wel degelijk. Ik rende naar de finish in een mooie 53:41. Ik ben tevreden. 
  Uw verslaggeefster vandaag: Gea Pol

   

  Zie ook het persbericht in de Huis aan Huis Coevorden:

  https://coevordercourant.nl/artikel/993886/atleten-loopgroep-coevorden-beleven-prima-woolderesloop.html


 • Marcel Thijssen loopt de Rietplasloop in Emmen

  Marcel Thijssen heeft als enige van de Loopgroep Coevorden afgelopen Zaterdag de Rietplasloop in Emmen gelopen. Hij koos voor de 4 kilometer hardlopen en kwam als zesde over de finishlijn in een mooie tijd van 20 minutesn en 42 seconden.

  Clubresultaten Tijd positie categorie
  Marcel Thijssen 20:42 6

  H40-4, 4 KILOMETER

  Gea Pol en Richard Kok liepen de 15 kilometer Vrieling testrun in Hardenberg. Er waren verschillende tempogroepen waarbij aangehaakt kon worden. Mooie voorbereiding op de cityrun in Hardenberg op 18 mei 2019. Er zijn nog testruns voor de 5 km, 10 km en 15 km op 16 maart 2019 en 20 april 2019. Deelname is gratis en vooraanmelding niet nodig. verzamelen in het LOC gebouw in Hardenberg start om 10 uur.


 • De asselronde (25 km) van Apeldoorn, Loopgroep Coevorden was erbij!

  Vandaag 3 februari 2019 stond de Asselronde te Apeldoorn op het programma van een aantal loopgroepleden. 
  De Asselronde is een onderdeel van de midwintermarathon, die jaarlijks in Apeldoorn plaatsvindt.
  Deze ronde bestaat uit 25 kilometers.
  Het gaat door het prachtige natuurgebied van Apeldoorn, Hoog Soeren en Assel. 

  Het was vanochtend, vlak voor de start om 11.45 uur, een graad of 2. Het zonnetje brak door en er stond geen zuchtje wind. Ideaal hardloopweer.
  De Asselronde werd door 3000 lopers afgelegd. 
  Een extra uitdaging onderweg: sneeuw en ijs op plaatsen in de schaduw, modderige bospaden en flinke klimmetjes. 

  Martijn Croon kwam als eerste van de loopgroep over de finish: 1.39:12. 
  Richard Kok volgde met 2.02:56.
  Gea Pol liep iets langer dan 2,5 uur; namelijk 2.30:17.
  Jan Marc zette een dijk van een pr neer: 2.36:19. Dit is 10 minuten sneller dan vorig jaar.

  De lopers kijken tevreden terug. Een mooie medaille voor de verzameling en een fijne herinnering. 

  Uw verslaggever ter plaatse, onderweg en na de finish: G. Pol 😉


 • Jaarplan Athletic Champs Coevorden vernieuwd

  Onder het menu van Athletic champs Coevorden jaaplan vind je de data en onderdelen van de trainingen van de Athletic Champs tot en met de zomer. 


 • Marcel Thijssen loopt de hondsrugcross in Emmen

  In de Emmerdennen werd zondag 27 januari de Hondrugcross gehouden waarbij gekozen kon worden voor de 4 en 8 kilometer. Het was een echte cross met zoals Gerrit Voortman opmerkte "lekker plasje trappen" op sommige delen van het parcours. Marcel Thijssen heeft de eer van Loopgroep Coevorden hoog gehouden door als 8ste te finishen in de Hondrugcross over 4 kilometer in de categorie mannen 40+. Een knappe prestatie. 

  Clubresultaten Tijd positie categorie
  Marcel Thijssen 18:43 8 H40-4, 4 KM RECREATIEL

 • Udikloop 2019

  De 28e editie van de Udikloop te Klijndijk kende een nieuwe afstand en een nieuw parcours. 
  Door het flinke aantal deelnemers, 300!, werd de start van de 4 mijl en 10 km 10 minuten uitgesteld. 
  De temperatuur kroop net boven 0 toen Sebastiaan Pol en Gerben Tiekstra zich warmliepen voor de 10 km. 
  De loop kende een sterk deelnemersveld waardoor de getrainde mannen werden geprikkeld tot presteren.
  Op het moment dat de eerste lopers van de 4 mijl het bord van de bebouwde kom passeerden, liet de begeleidende fietser van de 10 km het bos achter zich: Sebastiaan voorop, met Gerben in het kielzog. Dat veranderde niet meer tot aan de finish.
  Een eerste plaats voor Sebastiaan: 35:03, een tweede plaats voor Gerben: 35:22 en een 77 plaats op de 10 kilometer in de categorie 40+ voor Sanjeewa Kahawalage in 1:04:37

  Prachtige prestaties!
  De organisator benoemde dat niet alleen de temperatuur, maar ook het nieuwe parcours van deze 10 kilometer, voor een extra uitdaging zorgde. 
  Sebastiaan bedankte de organisatie voor het evenement en hij sprak namens velen toen hij zei dat het genieten geblazen was op het nieuwe parcours. Een mooi stukje Valtherbos!
  De loopgroep Coevorden meldt zich graag voor de volgende editie.  
   
  Verslag en foto's: Gea Pol

 • Loopgroep Coevorden haast de Halve marathon van Egmond

  zondag 13 januari onder het genot van een straffe wind hebben de hazen Martijn Croon en Sebastiaan Pol een groep hardlopers door het mulle zand naar een mooie eindtijd van 1:34:00 op de halve marathon van Egmond geloodst. 

  Knap werk van beide mannen. 

   


 • Gerben Tiekstra loopt de Zandstuve loop

  Gerben Tiekstra stond vandaag aan de start van de 5 kilometer Zandstuve bosloop in Vroomshoop. Deze loop is onder deel van de vechtdal crosscompetitie die bestaat uit 4 wedstrijden. Gerben is hier nog in de race want hij heeft inmiddels 2 van de 3 wedstrijden gelopen.   

  Clubresultaten tijd positie categorie
  Gerben Tiekstra 18:56 5 MSEN, 5 KILOMETER

 • Zinderende zaterdag in Aalden bij de Aalden Rondomme!
  Maar liefst 12 atleten present bij Aalden Rondomme. 

  De leden van Loopgroep Coevorden arriveerden in de stromende regen. 
  Schoenen waren al nat nog voordat ze waren ingelopen. 
  Een enkeling piekerde over het wedstrijdtenue. Lange broek of toch een korte broek?
  Een kwartier voor de start ging de regen over in een lichte miezerbui. 
  En alsof de weergoden een pluutje boven Aalden uitklapten, werd het droog bij de start van de 6,5 en 10 km. 
  Wel stak er na een 10 minuten een stevige wind op.
  De leden waren getraind en zetten strakke, snelle tijden neer. 
  Clubresultaten tijd positie categorie
  Niesje Meijerink 48:40 27 6V40, 6.5 KILOMETER
  Marcel Thijssen 31:27 7 6M40, 6.5 KILOMETER
  Gerald van Engen 31:29 8 6M40, 6.5 KILOMETER
  Theo Baks 31:53 11 6M40, 6.5 KILOMETER
  Henk Haverkort 39:48 31 6M40, 6.5 KILOMETER
  Jaco Wilken 55:33 54 10M40, 10 KILOMETER
  Jan Marc Kok 52:32 43 10M40, 10 KILOMETER
  Alex Grobbe 55:33 55 10M40, 10 KILOMETER
  Rob Peters 55:08 51 10M40, 10 KILOMETER
  Sebastiaan Pol 35:29 3 10M39, 10 KILOMETER

  Aalden was thuiskomen voor sommige deelnemers. Zeker al 5 of zelfs 10x acte de présence. De organisatie stak een duim op voor Loopgroep Coevorden. 
  De zoon van Sebastiaan Pol kreeg waar hij voor meekwam: een podiumplaats. Samen met z’n vader stond hij trots op het podium. 
  De deelnemers kijken tevreden terug. Het parcours is erg wisselend en soms best pittig.
  Er werd in de kantine even nagekletst en precies bij het verlaten van het terrein begon het opnieuw te regenen.
   
  Tekst en foto's Gea Pol

   


 • Oudejaarsloop Loopgroep Coevorden

  Vandaag stond de 1e editie van de Oudejaarsloop georganiseerd door Loopgroep Coevorden bij de Klinkenvlierse Plas op het programma. Ongeveer 45 mensen hadden zich hier voor aangemeld waaronder de wandelaars, hardlopers en kinderen van de athletics groep. Er was een parcours uitgezet van een ronde van ca. 1,7 km. die je kon rennen of wandelen in 1 uur tijd. De opening bestond uit een goeie warming-up gegeven door trainer Martijn Croon die tevens ook het startschot gaf om 10:00. Voor degenen die even een kleine pauze wouden houden was er koffie en thee en chocolademelk in de partytent tijdens de run en wandelen. Na het uur was iedereen tevreden en werd er gezellig nagezeten met een heerlijk kop erwtensoep. Met de beste wensen voor 2019 ging men huiswaarts en keek de organisatie op een tevreden evenement die herhaald gaat worden. Ook bedankt de organisatie Gerard en Niesje voor de heerlijke erwtensoep en Eefje en Karin voor het helpen bedienen voor de mensen in de partytent.

  https://www.facebook.com/loopgroep.coevorden.3/videos/365898743972931/


 • Het bestuur van Loopgroep Coevorden wenst jullie prettige feestdagen en een gelukkig 2019

 • De 2de winterloop in Uelsen (duitsland)

  Zondag 16 december 2018 ging er een groep van 10 leden richting Uelsen (Duitsland) om daar deel te nemen aan de 2de winterloop georganiseerd door Loopgroep Uelsen.

  Er werd gewandeld over een afstand van 7,5 km er hieraan deden Theo & Mieke Baks, Mariët Scholten, Marlon Homan, Niesje Meyerink en Gerrit Plas mee.

  De kortste afstand bij het hardlopen  was 6 km. Hieraan deden Bert van der Weide en Philip Rassink mee. Tegelijkertijd begon ook de 10 km waar Rob Peters en Henk Haverkort aan mee deden.

  Ook de 20 km stond op het programma waar François Brakels en Jan Marc
  Kok aan mee deden. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat met koffie en gebak.


 • De clubloop in de Krim werd goed bezocht

  Zaterdag stond de wedstrijd van de maand, de koude COOP Dorpsloop in De Krim op het programma. Met maar liefst 27 leden van de Loopgroep namen we daar aan deel.  18 kinderen (Athletic Champs Coevorden) deden mee met de hardloopwedstrijd over 1 km.

  5 volwassenen aan de 5 km en 3 volwassenen aan de 10 km. Podiumplaatsen waren er voor Gerben Tiekstra, Sebastiaan Pol en Martijn Croon.

  Er werd ook gewandeld: Gea Pol nam deel aan de mooi wandeltocht door de Krim.

  (Foto’s/film: JM. Kok)

  Wedstrijd (5 km):
  * Kevin Brakels (19:41)
  * Theo Baks (23:25)
  * Jeroen Ramaker (26:34)
  * Philip Rasink (26:45)
  * Marietje van der Fels (31:35)
  * Niesje Meyerink (36:30)

  Wedstrijd (10 km):
  * Sebastiaan Pol (34:17)
  * Gerben Tiekstra (35:10)
  * Martijn Croon (35:39)


 • Athletic Champs schitteren in de Krim

  Vandaag stond de wedstrijd van de maand, de koude COOP Dorpsloop in De Krim op het programma. Maar liefst 18 kinderen van de Athletic Champs Coevorden deden mee met de hardloopwedstrijd over een afstand van 1 km. 

  Hieronder staan de helden die hebben deelgenomen met de categorie waarop ze uitkwamen:

  Jongens t/m 8 jaar (1 km):
  * Ruben Pol 
  * Jelt van der Veen 
  * Robbin Woudstra 
  * Tobias Pol 
  * Jur Bosman 
  * Nathan Pol

  Meisjes t/m 8 jaar (1 km):
  * Yinthe Boelhouwer 
  * Elise Hulter

  Jongens t/m 12 jaar (1 km):
  * Jesse Meinders 
  * Thijn Bosman 
  * Logan Wolf

  Meisjes t/m 12 jaar (1 km):
  * Kiyanna Steghuis 
  * Iftu Abadinsa 
  * Noa-Lynn Vrielink 
  * Julia Meinders 
  * Iris Reinsma 
  * Urji Abadinsa 
  * Blessing Mendes

   


 • Samenloop voor hoop opbrengst Loopgroep Coevorden

  Vandaag is de totaal opbrengst van de acties die namens Loopgroep Coevorden zijn gehouden voor de Samenloop voor Hoop bekend gemaakt. Team Samenloop voor Hoop (KWF Kankerbestrijding) stuurde een bedankje en certificaat. Iedereen binnen en buiten de Loopgroep Coevorden enorm bedankt! 

   


 • maak kennis met onze assistent trainer Remko Boelhouwer

  Remko Boelhouwer is sinds de oprichting van Atletics Champs (assistent)trainer bij Loopgroep Coevorden. Remko heeft in zijn jeugdjaren aan atletiek gedaan en is op latere leeftijd gaan hardlopen. Hij liep meestal tien kilometerwedstrijden (met een PR onder de 40 minuten), maar heeft ook enkele keren een halve marathon gelopen. De halve marathon van Lauwersoog – Ulrum heeft, door de extreem hoge temperaturen, veel indruk op Remko gemaakt. De afgelopen jaren heeft het hardlopen op een laag pitje gestaan, maar....

  sinds zijn dochter mee traint met de Athletic Champs, is Remko weer nauwer betrokken bij de atletiek en ook weer gaan hardlopen! Met veel enthousiasme zet hij zich dan ook in voor de vereniging. Ondertussen heeft Remko de jeugdcursus "Waan jezelf weer even kind" van de Atletiekunie gevolgd en is het lezen van het boek Kick in atletiek (met trainingen en technieken) een vaste prik voor hem geworden.

  Met die kennis en enthousiasme staat Remko voor mooie atletiektrainingen.

   

   


 • Athletic Champs Coevorden trainers op training.

  De trainers van Athletic Champs Coevorden zijn zondag 25 november naar een trainingsdag van de atletiek unie geweest in Nijverdal. 

  Theo, Sebastiaan en Hendriët worden opgeleid als baan atletiektrainers.


 • Eerste winterloop 2018-2019

  Zondag 25 november 2018 mocht Loopgroep Coevorden de eerste Winterloop openen van de 5 winterlopen. In totaal waren er meer dan 80 lopers actief.  Om 9:00 stond de halve marathon op het programma. Er was een keuze uit twee tempogroepen: 10 km/h en 12 km/h. Richard, René, Eefje en François gingen mee als begleiders. Er werd gestart bij de Swanenburg. Halverwege het parcours was een drinkpost aanwezig waar Karin stond.

  Ondertussen mocht wethouder Joop Brink de drie nieuwe officiële looproutes (7km, 10 km en 21 km) feestelijk openen. De routes beginnen alle drie voor zwembad de Swaneburg.  Hierna starten buiten de 7 km en 10 km hardlopers en wandelaars met hun begleiders. De hardlopers en wandelaars liepen bij de Klinkenvlierse Plas parallel aan het parcours i.v.m. een MTB wedstrijd. 

  Bij de Swanenburg kon men na afloop genieten van een heerlijk kop koffie of thee met diverse soorten gebak en gezellig werd nagepraat. De organisatie kijkt terug op een fantastische 1e Winterloop. Graag zien we weer een mooie opkomst bij de volgende winterloop op 16 december in Uelsen(D).

   

 • Wandelgroep in nieuwe jassen

  Vanavond was het dan zover. Na maanden van voorbereiding, passen, bestellen en bedrukken is het moment aangebroken waar iedereen naar heeft uitgekeken. De wandelgroep van Loopgroep Coevorden heeft nieuwe jassen! Aan de blije gezichten op de foto te zien is iedereen er blij mee. Met deze jassen blijf je wandelen! 


 • Beer Albert en andere loopfeitjes dit weekend

  Op Terschelling werd de Berenloop gehouden. 
  Albert Elsman liep er de halve marathon in 2.13:14.
  Albert, we mogen je nu officieel een beer noemen! Knap gedaan! Zware loop, mooie prestatie.

  In Emmen werd de Forest Run gehouden:
  5 km:
  Marlon Homan en Mariët Scholten kwamen met 36:21 over de finish.
  10 km:
  Richard Kok 46:31
  Eefje Kroesen 56:06
  Meta Kasperts 57:21
  Kevin Kok 1.02:52

  Het was met dit weer geen straf om door het bos πŸπŸ‚πŸŒž te rennen. Sommigen waanden zich weer even kind.

   


 • Wie zijn toch die twee snelle lopers?

  Wie zijn dan toch die 2 snelle marathonlopers?
  Een korte studie levert het volgende op:

  Wie is nu die Sebastiaan Pol?
  Als dertiger met een kantoorbaan (met veel woon-werkverkeer) is hij begonnen met hardlopen in 2011. Het werd zijn uitlaatklep. 
  Zijn eerste wedstrijd liep hij in 2012 tijdens de 10 km (43:53) van de Grachtenloop in Coevorden. 
  Dit smaakte naar meer. 
  De eerste marathon (3.55:54) volgde in oktober 2012 tijdens de TCS Amsterdam Marathon. 
  Inmiddels lijkt de uitlaatklep een verslaving. 
  Hij pacet menig halve marathon namens het Runner’s World Pacing Team en volgt momenteel de opleiding tot Looptrainer 4 bij de Atletiek Unie.
  Vandaag liep hij zijn 17e marathon. 
  Sebastiaan verzorgt elke maandagavond de hardlooptraining bij Loopgroep Coevorden.

  En wie is nu die Martijn Croon?
  Als jeugdige al fanatiek bij de atletiek in Coevorden, maar de hardloopschoenen zaten te gegoten.
  Hij specialiseerde zich in ultraruns. Hij liep afstanden van 55 tot 100 km. De langste 10 runs bij elkaar opgeteld maakt een totaal van 783 km. 
  Als we een kijkje nemen op zijn lijst van verdienste zien we de eerste halve marathon (1.37:14) in 2006. 
  In 2009 tijdens de Klepperstadloop in Hardenberg rent hij een 10 km in 46:02. Een jaar later, in 2010, bijt hij dezelfde Klepperstadloop vast in een 40:34.
  De eerste marathon zien we in 2011 tijdens de ABN AMRO Marathon Rotterdam (3.40:34).
  Deze goedlachse veertiger is nog lang niet klaar met de loopsport.
  Martijn verzorgt maandelijks op de woensdagavond (zie schema website) de hardlooptraining bij Loopgroep Coevorden.


 • Marathon toppers Martijn en Sebastiaan actief in Dublin en Frankfurt

  Martijn Croon flikt het: SSE Airtricity Dublin Marathon 2018 in 2.59:50 (o.v.)
  Een ongekende prestatie van deze atleet. Een jaar van voorbereiding wordt beloond!
  Martijn, gefeliciteerd!

  Sebastiaan Pol rent Frankfurt Mainova Marathon 2018 in een nieuwe recordtijd: 2.45:53 (o.v.). 
  Vorig jaar liep hij in Frankfurt zijn laatste pr: 2.48:44.
  Hij passeerde de 42,2 km in 2.44:06.
  Een ongekende prestatie van deze atleet!
  Sebastiaan, gefeliciteerd!

   

 • Hardloopprestaties afgelopen weekend

  aterdag: 
  14e Oldemeijercross 
  6 km 
  Gerben Tiekstra 22:37

  Zondag: 
  TCS Amsterdam marathon
  Marathon:
  Richard Kok 3.30:18 (PR)
  Dennis Overweg 4.29:00
  Gea Pol 4.41:07

  Halve marathon: 
  Henriet Pol 2.17:32 (PR)
  Jan Marc Kok 2.22:28

  Martijn Croon en Sebastiaan Pol waren actief als pacer voor de 1.35:00. Ze kwamen met hun groep binnen in een mooie 1.34:37.

  Borkstuifzandrun te Stuifzand 
  10 km 
  Rob Peters 52:45
  Jaco Wilken 55:18


 • De winterlopen komen er weer aan!

  Ook dit jaar worden in internationaal verband de winterlopen weer georganiseerd. 

  Kijk in de flyer voor de details. 

  Flyer WL18-19


 • Van vollenhove tot Marbella

  Leden van Loopgroep Coevorden waren afgelopen weekend actief in Vollenhove, Groningen, Eindhoven en zelfs tijdens de wandelvierdaagse van Marbella.

   

  Zaterdag waren Eefje Kroesen en Maarten Scholtmeijer aanwezig bij de warme 2e Venoseloop in Vollenhove. Maarten liep 5 km (5,2 km) in 31:23. Eefje liep 10 km (10.5 km) in 55:11.

  Zondag liep Herman Haverkort in Groningen de 4 mijl (6,4 km) in 38:18. In Eindhoven was Sebastiaan Pol actief als pacer tijdens de halve marathon (21,1 km) van Eindhoven. Hij kreeg de groep in een strakke 1.35:00 binnen. Stiekem werd het 1.33:47.

  In Marbella (Spanje) volbrachten Marco en Hendrien Scholten de wandelvierdaagse van Marbella: 4x20 km.


 • wandelen, atletiek en/of hardlopen?

 • Er werd weer heel wat gewandeld en hardgelopen afgelopen weekend

  Zaterdag is wandeldag, zondag is hardloopdag ...

  Gisteravond deden Dineke Kluitenberg, Eefje Kroesen en Gea Pol mee aan de wandeltocht “Stiefkiek’n in het duuster 2018” te Westerbork. Een leuke route van 4 km, met als thema “kunst en licht”, in het donker.

  Vandaag deden Henriet Pol en Sebastiaan Pol mee aan de Singelloop in Breda. 
  Henriet liep 10 km nog nooit zo snel, een pr in 57:52 . 
  Sebastiaan liep een dijk van een pr: de halve marathon (21,1 km) in 1.17:00.

  Iets dichterbij, in Oldenzaal, treffen we de volgende leden:
  5 km: 
  Kevin Brakels liep ook een pr: 20:37 knap gedaan!
  Marijn Scholtmeijer 23:35
  10 km 
  Eefje Kroesen 55:12
  Jaco Wilken 57:14
  21,1 km:
  Jan Marc Kok 2.23:43

  Een mooi weekend in Indian Summer-stijl. Oftewel, met schier weer erbij!


 • Wandelgroep Aalden Zweeloo van start!

  1e wandeling in Aalden-Zweeloo een feit!

  De gemeente heeft Loopgroep Coevorden gevraagd om een wandelgroep op te zetten in de dorpen Aalden-Zweeloo.
  Daar zeiden de trainers Theo en Sebastiaan geen nee tegen. 
  Tot in ieder geval de kerst zullen de trainers en wandelaars de pilot uitwerken.
  Mooie opkomst voor een 1e ronde!


 • 6de internationale vechtdalloop en 7 kilometer in Hoogezand

  Zaterdag 29 september om 14:00 De internationale vechtdalloop van Gramsbergen naar Emlichheim (iets meer als een halve marathon). Loopgroep Coevorden was goed vertegenwoordigd met lopers Eefje Kroesen, Rene Kornellius, Henk Haverkort, Martijn Croon en Gerben Tiekstra.

  Gerben had haast en finishte in 1 uur en 28 minuten

  Martijn Croon had er al 15 kilometer opzitten toen hij aan de vechtdalloop begon. Hij haalde de finish in Emlicheim in 1 uur en 31 minuten

  Eefje Kroesen voltooide de afstand in 2 uur en 3 minuten

  Rene Kornelissen lukte het in 1 uur en 47 minuten de finish in Emlicheim te bereiken.

  Ook Henk Haverkort liep de afstand zonder problemen uit (geen tijd bekend)

  Jan Marc Kok kwam in actie in Hoogezand; de 7 km van Martenshoek. Hij finishte aan de Sluiskade in 36:31. Tevreden met het resultaat ging Jan Marc terug naar Coevorden πŸŒžπŸƒπŸΎπŸ’ͺπŸ½πŸ˜…


 • Loopgroep Coevorden verzorgt Atletiek workshop st Willibroderus school en de st Theresiaschool

  Woensdagmorgen 26 september werd er door Theo en Jan Marc een athleticsclinic gegeven op de sportdag van de Willibrordusschool en St. Theresiaschool op het sportveld van de Drostenhal aan de groepen 1 t/m 4. Onderdelen die de kinderen moesten doen waren hordelopen en vortexpijlen gooien. Met veel plezier voerden de kinderen de onderdelen uit wat beloond werd met leuke reacties. Vrijdag hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 zich uitgeleefd tijdens de clinics.


 • Samenloop voor Hoop

  Team 15 (Loopgroep Coevorden) van de SamenLoop voor Hoop bedankt de volgende deelnemers: 
  πŸ’œ Mieke, Theo, Janet, Gea, Sieglinde, Cocky, Marlon, Heleen, Richard, Linda, Gislaine, Annemarije, Jantje, Vera, Rikky, Gerard, Jennie, Niesje, Kim, Dinie, Lies, Gea, Alie, Hendrien, Marco, Mariët, Monique, Jerry, Bert, Annemarie en Hester πŸ’œ
  Bedankt voor de onvergetelijke momenten! Alle maanden van voorbereiding, overleg en verkoop van ... koeken (450!!!), fruit, planten, bloemen, kaarten, enz.
  Woorden schieten tekort. 
  De 24 uren waren intens, koud, warm, een lach, een traan ...
  Jullie zijn geweldig! 
  Samen maken we een vuist tegen de vreselijke ziekte kanker en steunen KWF. πŸ’œ 
  SamenLoop Voor Hoop Coevorden


 • Word jij ons 100ste lid?

  Ja, Loopgroep Coevorden nadert de grens van 100 leden. Dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We tellen af en wachten in spanning af wie wij als 100ste lid mogen verwelkomen. Dus wil jij wandelen, hardlopen of bij de jeugdatletiek? geef je op bij Loopgroep Coevorden en misschien verwelkomen wij jou wel als honderste lid!


 • Team Loopgroep Coevorden wint de martini marathon!

  De bokaal van de 2e Martini Marathon Groningen op de atletiekbaan van Stadspark Groningen is gewonnen door Loopgroep Coevorden. 
  Gerben Tiekstra beet de spits af met 2 km en 195 meter, vervolgens wisselden Sebastiaan Pol, Martijn Croon, Richard Kok en Gerben Tiekstra elkaar af met elk 10 km. 
  Gerben klokte 2.33:35. 
  Laatstgenoemde is vandaag jarig. Een mooi cadeau voor deze jarige job! 
  Trainer Theo was aanwezig om te coachen en te klokken.
  Foto’s en filmpje: (lichtelijk verkleumd) Gea Pol


 • Dam tot Dam Loop

  Wat een druilerige zondag! 
  Respect voor Henriet Pol. Ze liep deze regenachtige dag haar eerste 10 mijl tijdens de Dam tot Damloop.
  Haar man Sebastiaan liep met haar op. Ze finishten in 1.36:36.
  Ook Henk Haverkort liep, zou bijna zeggen uiteraard, deze 10 mijl. Hij kwam over de finish in een tijd van 1.37:41.
  Ook respect voor deze man. Doe het hem maar eens na. En dan ook nog met dit tempo! 
  Ik hoop dat de deelnemers inmiddels opgewarmd en wel op de terugweg zijn.
  Zaterdag hebben Henriet en Sebastiaan deelgenomen aan de Dam tot Damwandeling. Een afstand van 20 km.

  Dam tot Damloop 2018! 


 • Loopgroep Coevorden hardloop trainingen vanaf 24 september op de winterlocatie

  Gisteren heeft de Loopgroep Coevorden de laatste training in het mooie van Heutzpark in Coevorden voltooid. Dat betekend dat we vanaf 24 september de hardlooptrainingen weer zullen uitvoeren vanaf de winterlocatie: de Holwert 4, in Coevorden.  

  De trainingslocaties voor de Athletic champs en wandelgroep blijven ongewijzigd.


 • Wandelgroep actief in Gramsbergen

  Een aantal leden van de wandel-loopgroep deed vandaag mee aan de kunstwandeltocht in Gramsbergen. 
  Er werd tussen de 13 en 15 km gewandeld. Het was heerlijk weer. De groep sloot de wandeling af, onder het genot van een hapje en drankje, bij de Mommeriete.


 • Parc Sandur run

  Op een zonnige zondagmiddag gingen 3 atleten van de loopgroep richting Parc Sandur in Emmen om daar deel te nemen aan de Sandurun. Jeroen Ramaker, Jaco Wilken en Jan Marc Kok besloten om de 10 km te gaan rennen, 2 rondes langs de Grote Rietplas onder ander. Jaco kwam als eerste van het trio binnen in 55:12 gevolgd door Jeroen in 55:39, Jan Marc kwam binnen in 56:09. Alle 3 drie tevreden over de tijd maar Jan Marc had geen tijd om lang bij te komen want hij moest al gauw aan de bak om de 5 km te gaan rennen. 
  Ontspannen rende hij z’n ronde in een tijd van 29:50. Minpuntje was dat het parcours te kort was.


 • Klenckeloop en de Muhlenlauf in Laar (D)

  Zaterdag is hardloopzaterdag πŸŽ½

  De hardloopschoenen werden het eerst dichtgeknoopt in Oosterhesselen voor de jaarlijkse Klenckeloop.
  Niesje Meyerink liep een pr op de 5 km: 35:08
  Martijn Croon werd 1e in eigen categorie en 2e man overall: 35:43

  Net over de grens liep een aantal blauwe loopshirts de Mühlenlauf in het pittoreske Laar. 
  De brutotijden: 
  1 km: 
  Ruben Pol 5:25 
  Tobias Pol 5:55 
  Nathan Pol 8:41
  5 km:
  Arjan van Groningen 20:25
  Marcel Thijssen 23:28
  Rob Peters 24:55
  10 km:
  Sebastiaan Pol 34:30 (2e man overall)

  Het zonnetje maakte het een aangename middag. Veel toeschouwers aan de straatkant en verbroedering bij de finish onder het genot van een hapje en drankje.

  Foto’s gemaakt tijdens de Mühlenlauf door Jan Marc Kok en Gea Pol
  Foto’s Klenckeloop volgen hopelijk z.s.m.


 • Albert Eijsinkloop Dalen en Singelloop Enschede

  Een blauwe zondag in Dalen en Enschede

  Deelnemers Albert Eisingloop te Dalen:
  500 meter
  Nathan Pol 3:13

  1000 meter
  Thijs Braakman 4:47
  Ruben Pol 4:55
  Tobias Pol 5:34

  5000 meter
  Arjan van Groningen 21:11
  Marcel Thijssen 24:24
  Kevin Kok 26:43 (pr!)
  Alex Grobbe 27:43
  Henriet Pol 28:16
  Henk Haverkort 29:36
  Theo Baks 36:58
  Niesje Meijering 36:59

  10000 meter
  Gerben Tiekstra 35:47 (2e plaats sr.)
  Sebastiaan Pol 36:03 (3e plaats sr.)
  Martijn Croon 37:22 (1e plaats 40+)
  Richard Kok 41:48

  Deelnemers Singelloop te Enschede:
  5 EM (8 km)
  Eefje Kroesen 42:04
  Jaco Wilken 45:29

  Prachtige prestaties van de atleten! Top gedaan!

  Foto’s: René Kornelius, Gea Pol en Leana Wilken


 • Athletic Champs eerste training groot succes

  De eerste training van de Athletic Champs Coevorden programma is gisteren volbracht.  

  Meer dan 24 jonge atleten stonden klaar om kennis te maken met de wereld van de atletiek. Kogelstoten, loopoefeningen, hordelopen, estafette, discuswerpen en natuurlijk de cooling down werden met volle overgave uitgevoerd. 

  Zoals de trainers al aangaven de eerste stappen zijn gezet, iedere week een beetje beter, sterker, verder, mooier. We hopen iedereen weer te zien als we volgende week donderdag de volgende training geven. 


 • Aanmelden Samenloop voor Hoop voor 2 september!

  Jij loopt toch ook mee met de 24-uursestafette van de Samenloop voor Hoop? Graag aanmelden voor 2 september. 

  www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/drenthe/coevorden/aanmelden 

  Deelnemer team 15: Loopgroep Coevorden

  Na 2 september kun je nog wel meedoen, maar kan er geen t-shirt worden geleverd. 


 • Athletics Champs Coevorden van start!

  In september gaat de Athletics Champs Coevorden van start! Deze sportclub is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De trainingen worden gegeven van 17:30 tot 18:30 in het stadspark in Coevorden of bij slecht weer in de sporthal van de Nieuwe Veste.

  De eerste 25 aanmelders ontvangen een gratis t-shirt en trainingspak (bij vooruitbetaling van de jaarcontributie van 35 euro)

   


 • Grachtenloop Coevorden wat was je mooi

  Grachtenloop Coevorden 2018 was weer een fantastisch evenement waar maar liefst 33 leden van de Loopgroep Coevorden aan hebben deelgenomen. Er werd gewandeld en hardgelopen op de diverse afstanden. Kijk voor meer informatie bij de wedstrijdverslagen.