Team 15 loopgroep Coevorden Samenloop voor Hoop meld je aan!

Samen met team 15 (Loopgroep Coevorden) wandelen voor het goede doel? Samen ons beste beentje voorzetten? 
We kunnen nog veel loopmaatjes gebruiken! Trommel ze op! Vrienden, familie, buren, kennissen, sportmaatjes, enz.

Samen sterk tijdens de samenloop! 💜

Wie wil er t.z.t. een uurtje (of 2) meewandelen? Inleg per deelnemer €15,00. (Volledig voor KWF) Iedereen kan meedoen! Je hoeft geen lid van de loopgroep te zijn! Meelopen! Meld je aan via de site van Samenloop voor Hoop team 15! 

www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/drenthe/coevorden/aanmelden 

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.

Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies.

  • De Kaarsenceremonie
    Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.
  • De Slotceremonie
    Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Laten we samen de dag dichterbij brengen dat we kanker verslaan.